Ránc és kontúrhiányok feltöltése

Mikor?

Az idő múlásával a szervezet szöveteiben biológiai változások mennek végbe. Ilyen változás a szövetek rugalmasságának csökkenése, a bőr megereszkedése is. Ezen felül a káros környezeti hatások és az ember egyéni hajlama, tulajdonságai is szerepet játszanak abban, hogy milyen módon és ütemben történnek ezek a változások. Az arc ráncosodása ennek az öregedési folyamatnak a jele.
A kialakult ráncok kezelésének egyik lehetősége a ráncfeltöltés. Ez a beavatkozás a ráncokat eltüntetni nem tudja, de a ráncok kiemelésével, mélységének csökkentésével az arc fiatalosabb megjelenését biztosítja. A műtéttel szemben előnye, hogy gyorsan, biztonságosan elvégezhető, a szövődmények kialakulásának kockázata minimális, hatása azonnal mutatkozik, és bizonyos idő elteltével ismételhető. Hátránya az, hogy az eredmény nem végleges, így ismétlésre fél-két év múlva szükség lehet. A páciensek jelentős része első lépésben ezt a módszert választja, a nagyobb általános megterhelést jelentő műtét helyett. A ráncfeltöltést különböző töltőanyagokkal végezhetjük. Az anyagok tulajdonságainak, a szervezetre, szövetekre gyakorolt hatásainak ismeretében a páciens szempontjából legbiztonságosabb anyag kiválasztása indokolt. A kezelést helyi érzéstelenítésű krém előzetes alkalmazása után végezzük el. A módszer nem alkalmazható rossz állapotú vagy az anyagra allergiás reakciót mutató páciensnél, ha a kezelés területén gyulladás, herpesz van jelen és akkor, ha a beavatkozással elérhető eredmény és a páciens elvárása között nagy az eltérés.

[wds id=”8″]

 

A beavatkozásról

A saját zsír töltése egy olyan beavatkozás, amikor egy adott területen zsírszívást végzünk és a leszívott zsírt egy másik meghatározott területre töltjük be. Biztonságos technika, mivel saját anyagot használunk fel, így immunológiai, allergiás reakció nem alakulhat ki. Mélyebb ráncok, redők kontúrhiányok töltésére alkalmas. Az anyag jellege miatt vékony, kis ráncok töltésére nem alkalmazzuk. Hátránya az, hogy a betöltött zsír egy része felszívódhat, de más, szintetikus töltőanyaggal összehasonlítva meghatározott idő alatt teljesen felszívódnak. A beavatkozás 30-60 percet vesz igénybe, ismételhető. A szúrás helyén átmeneti bőrpír, duzzanat, feszülés előfordulhat.

A Hialuronsav tartalmú készítmények szintén biztonságos anyagok, mivel a szervezet szöveteinek természetes nélkülözhetetlen alkotórészei, és különböző területen vannak jelen (szem, izületek és a bőr). Idővel a bőrben lecsökken a hialuronsav mennyisége, melynek következtében a szövetek feszességének, rugalmasságának csökkenéséhez vezet és ráncok kialakulását eredményezi. Az öregedési jelek elleni harc egyik lehetősége, hogy helyileg a bőr különböző rétegeiben fecskendezve pótoljuk a hialuronsav hiányát.
A beavatkozás ideje 15-20 perc. A gyártó leírása alapján hatása 12 hónap is lehet. A beadás helyén átmeneti bőrpír, duzzanat, viszketés mérsékelt fájdalom előfordulhat.

Kálcum-hidroxilapatit részecskéket tartalmazó gél a Radiesse. Szövetbarát anyag a fogak és a csontok fő ásványi összetevőjét alkotja. Biokompatibilitása miatt a kezelést megelőzően allergia teszt elvégzése nem szükséges. Már több éve alkalmazzák más orvosi területen is. A töltőanyag gél hordozója néhány hónap alatt felszívódik, de a mikroszemcsék még 7 év múlva is kimutathatóak a kezelt területen. Arcon történt alkalmazása után a hatása 2 évig tart, de ez változhat kortól, a beadás helyétől, a fizikai aktivitástól és bőrtípustól függően. A beavatkozás 15-20 percig tart. Ismételhető. Káros mellékhatása nem ismert, a beadás helyén bőrpír, átmeneti duzzanat, viszketés, feszülés, mérsékelt fájdalom előfordulhat.

Plasztikai sebész

logo

Készüljön egészségesen a télre! Minden esztétikai műtét után Kiwisun bioszolárium bérletet kap ajándékba!
logo