Mellnagyobbítás saját zsírral

Mikor?

A mellek veleszületetten vagy szerzetten kialakult kis mérete esetén jön szóba a emlőnagyobbító műtét. Mint a korábbi fejezetben olvashatták, ez a beavatkozás implantátum beültetésével végezzük el leggyakrabban.

DE az alulfejlett, vagy megkisebbedett emlők nagyobbítása nemcsak implantátumok beültetésével, hanem egy biológiai implantátummal, töltőanyaggal, saját zsír betöltésével is lehetséges. Előnye, hogy a szövetekbe saját anyag kerül bevitelre, és a mell azon területébe tudjuk bejuttatni, ahol a hiány kialakult. Hátránya az, hogy csak azoknál a pácienseknél tudjuk elvégezni, akiknél meghatározott mennyiségű zsírfölösleg áll rendelkezésre, és a zsírfelszívódásból fakadóan a műtét utáni méret néhány hét alatt csökkenhet. Ez utóbbi miatt túltöltést alkalmazunk.

 

Műtétről

A beavatkozást általános érzéstelenítésben, altatásban végezzük. Első lépésben nedves technikával zsírszívást végzünk a test meghatározott, a zsírfölöslegeket mutató területéről (has, combok, hát, deréktáj stb.). Ezt követően a leszívott zsírt ülepítjük, vagy centrifugáljuk, hogy a beadásnál csak zsír kerüljön a mellekbe, majd kis metszéseken keresztül, kanülök segítségével a zsírt az emlők kijelölt területeibe, a mirigyállomány közé, alá töltjük be. Ehhez akár több száz ml, akár 1 liternél is több zsírra lehet szükségünk. A befecskendezés után a kis bőrmetszéseket öltésekkel zárjuk.

Műtét után

A sajátzsír feltöltését követően a testre a zsírszívástól függően kompressziós ruhát, a mellre kompressziós melltartót helyezünk fel. Az általános altatás miatt a páciens egy éjszakát a magánkórházban tölt, majd másnap otthonába távozik, ahol fizikai kímélet, a kompressziós ruha, és melltartó viselése, a zsírszívás területének jegelése, az embólia kialakulásnak veszélye miatt trombózis megelőző injekció adagolása és fertőzés megelőzése céljából antibiotikum szedése indokolt. A fájdalmak általános fájdalomcsillapítóval megszűntethetők. Egy hét után a bőrvarratokat eltávolítjuk. A fizikai kímélet, a kompressziós ruha és melltartó viselete 4 héten keresztül javasolt. A sebeket a víz ez hét után érheti, ülőfürdő 4 hét után lehetséges. A fizikai terhelés is ekkor kezdhető meg.

Lehetséges szövődmények

Bevérzés, duzzanat, sebfertőzés, sebszétválás, trombózis, embólia, aszimmetria, emlőméret csökkenése. A mikrozsír elhalás után mikromész csoportok alakulhatnak ki a mell állományában, amelyek utánozhatják kezdődő rosszindulatú folyamat képét.

 

 

 

 

 

Plasztikai sebész

logo

Készüljön egészségesen a télre! Minden esztétikai műtét után Kiwisun bioszolárium bérletet kap ajándékba!
logo