Mellnagyobbítás és felvarrás

Mikor?

A mellek kisfokú megereszkedése esetén önmagában az emlőnagyobbító műtét, adott méretű implantátum beültetése is elég lehet a mellek megemelésére. De ez nem minden esetben eredményez megfelelő esztétikai eredményt, hiszen a közepes-, nagyfokban megereszkedett mell emeléséhez még az extrém méretű implantátum sem volna elég. Ebben az esetben a nagyobbítás mellett felvarrást is kell alkalmazni. A műtét előtt elvégzett mérésekkel meghatározzuk az implantátum méretét, és a mell megereszkedésének mértékétől függően a felvarrás technikáját.

A képen látható felületi benyomódások a speciális melltartó nyomai!

A műtétről

A műtétet altatásban végezzük, időtartama 1,5-2,5 óra lehet. Első lépésben az implantátumot ültetjük be a mell mirigyállománya vagy részlegesen a nagy mellizom alá pozícionálva. Ezután az állományt megformázzuk, majd a bőrfölösleg kimetszése után a sebszéleket összevarrva a mellet megformázzuk. Természetesen a végleges formáját az emlő csak néhány hónap után nyeri el.

A műtét után

A felhelyezett kompressziós melltartó viselése egy hónapig indokolt. A mellek feszülése, mérsékelt-közepes fájdalma általános fájdalomcsillapító szedésével, a mellek jegelésével, fizikai kímélettel csökkenthető, megszűntethető. A varratokat a műtét után két héttel távolítjuk el, amelyet követően a sebeket víz érheti, a zuhanyozáskor a melltartó természetesen levehető. Jellegétől függően a munka egy héttel a műtét után megkezdhető. A nagyobb fizikai terhelést öt hét után fokozatosan meg lehet kezdeni.

Lehetséges szövődmények

A mellnagyobbítás és a mellfelvarrás szövődményei itt együttesen előfordulhatnak. Utóvérzés, sebfertőzés, sebszétválás, bőrelhalás, bimbó, bimbóudvar keringési-beidegzési zavara, elhalása; kóros hegképződés, a mellek deformitása, tokzsugorodás, az implantátum falának kirepedése.

Plasztikai sebész

logo

Készüljön egészségesen a télre! Minden esztétikai műtét után Kiwisun bioszolárium bérletet kap ajándékba!
logo