GYIK

Mikorra időzítsem a műtétet?

A műtét optimális időpontja akkor van, amikor valaki teljesen a saját elhatározásából vállalja a műtétet. A szépészeti műtéteket választott időpontban végezzük el, tehát csak teljesen egészséges állapotban, lehetőleg két menstruáció közötti időszakban.

Mire kell vigyázni a műtét után?

Az orvos javaslatát, ajánlásait kell betartani, de általában azt lehet mondani, hogy a műtétet követő időszakban nyugalomra, pihenésre van szükség, ennek időtartama a műtéti területtől, a műtét jellegétől függ.

Mivel segíthetjük elő a gyors, hatékony végeredményt?

Azzal, hogy az orvosi utasításokat betartjuk, panasz, nem várt probléma esetén pedig azonnal felvesszük a kapcsolatot orvosunkkal.

Lesznek-e fájdalmaim?

A műtétek után előfordulhatnak változó intenzitású fájdalmak, de ezek általános fájdalomcsillapítóval, fizikai kímélettel, a terület hűtésével, jegelésével csökkenthetők és megszűntethetők.

Lehet-e szoptatni mellműtét után?

Ez attól függ, milyen típusú mellműtétet végzünk. A mellek nagyobbítása, implantátumok beültetése után természetesen tud szoptatni. Akkor, amikor a mirigyállományt is érinti a beavatkozás, pl. mellkisebbítés, akkor előfordulhat, hogy a szoptatásnál gondok jelentkezhetnek.

Mikor nyeri el a mellem a végleges formáját?

Ehhez akár több hétnek, hónapnak is el kell telnie, de természetesen ez a műtét típusától függ. A nők melle egész életükön keresztül változik. Ennek a folyamatnak a gyorsasága ember és ember között különböző. Mellnagyobbító műtét után a változás nem lesz olyan szembetűnő, mint például a mellfelvarrás esetében, hiszen a mell állományának, kötőszövetes struktúrájának, bőrének rugalmassága az idő múlásával csökken.

Honnan történik az implantátum behelyezése?

Alapvetően három helyről lehetséges. A mell alatti redőben, a bimbóudvar bőrén harántul, vagy annak határán, alsó ívén és a hónaljárok bőrén ejtett metszésekből. Ennek kiválasztása a páciens anatómiai adottsága, az implantátum típusa, a páciens igénye alapján történik.

Honnan tudom, hogy a megfelelő implantátumot választottam ki?

Természetesen a plasztikai sebész több különböző típusú implantátum választási lehetőségét is felajánlja ezek előnyeivel és hátrányával, és vizsgálatot végez. A páciens vázolja az igényeit, és ezek eredményeként kerül kiválasztásra az optimális implantátum.

Okoz-e valamilyen betegséget a szilikon implantátum?

Az már tudományosan is bizonyított, hogy a szilikonnak egyáltalán nincs egészségkárosító hatása, a szilikont a gyógyítás más területén is alkalmazzák.

Kell-e valamikor cserélni az implantátumot mellnagyobbítás után?

Amennyiben az implantátum sértetlen marad, szövődményt nem okoz, akkor nem kell kicserélni.

Mikor halványodnak el a hegek?

A műtét után akár fél egy évnek is el kell telnie.

A plasztikai műtét után mikor kezdhetek dolgozni és sportolni?

Ez a műtét típusától és a munka és a sport jellegétől függ. A munkavégzés valamikor már egy hét után megkezdhető, a fizikai terhelés vagy sport 4-6 hét.

Mennyi ideig tart az arcplasztikai műtét hatása?

Az biztos, hogy tartós, több éves eredményre lehet számítani, persze a szövetek rugalmasságának csökkenése a műtét után is fokozatosan zajlik, mindenkinél más és más ütemben, így meghatározni a pontos időt nem lehetséges.

Hány éves kortól érdemes arcplasztikát végeztetni?

Ez attól függ, hogy az öregedés jelei az arcon mikor jelentkeznek, ami mindenkinél máskor következik be. Általában negyvenes évei végén, ötvenes évei elején járó hölgyek már jelentkeznek a műtét igényével.

Az arcplasztika után kialakulhatnak-e bevérzések, esetleg a bőridegek sérülése következtében érzészavarok?

A műtét jellegéből fakadóan bevérzés előfordulhat, de ez egy-két héten belül teljesen felszívódik. A bőr érzészavara ritka szövődménye lehet a műtétnek.

Mennyi ideig kell kötést viselni az orr-, fülplasztika után?

Az orrplasztika után az orra általában gipszet helyezünk, amit 7-10 napig kell viselni. A fülplasztika után közvetlenül felhelyezett kötést egy hét után távolítjuk el, majd a fül védelme érdekében rugalmas fejpántot célszerű hordani még egy héten keresztül éjjel-nappal, majd ezután már csak éjszaka további két hétig.

Helyettesítheti-e a ráncfeltöltést a Botox kezelés?

Két más hatásmechanizmusú kezelésről van szó. Bizonyos esetekben egymás alternatívái lehetnek, de manapság a két módszert önállóan alkalmazzuk meghatározott elváltozások kezelésére.

Veszélyes-e a Botox kezelés?

A kezelés veszélytelen, hiszen a toxin alacsony koncentrációját alkalmazzuk. Vannak olyan állapotok és betegségek, amikor használata tilos, és ezen felül mellékhatásai is lehetnek, de ez utóbbiak ritkán fordulnak elő.

Mennyi ideig tart a ráncfeltöltés hatása?

Ez attól függ, milyen töltőanyagot és melyik területen alkalmazzuk. Általában azt lehet mondani, hogy fél-másfél év között.

Hány liter zsírt lehet egy zsírleszívás alkalmával eltávolítani?

Akár több litert is, de ehhez komoly kórházi háttér szükséges. Általában másfél-két és fél liter az, ami egy átlagos műtétnél maximálisan kivitelezhető.

Plasztikai sebész

logo

Készüljön egészségesen a télre! Minden esztétikai műtét után Kiwisun bioszolárium bérletet kap ajándékba!
logo