Tartós ajaknagyobbítás implantátummal (Permalip)

Mikor?

A vékony ajkak lehetnek egyéni örökletes adottságok és az öregedési folyamatok egyik velejárója is. A telt, szép ívű ajkak a nőiesség egyik alapvető szimbóluma, amelynek létrehozására számos módszer áll rendelkezésünkre, a rúzs használata, a tetoválás, másik fejezetben már említett töltőanyagok alkalmazása.
Egy forradalmian új módszer, amelynek során implantátum beültetésével érjük el az ajkak megfelelő teltségét, mint ahogy a mellek nagyobbításánál is. Biztonságos módszer, amely tartós eredményt biztosít, de a páciens igénye szerint az eredeti állapot is visszaállítható.

A műtét előtt

tartos ajaknagyobbitas-implantatummal-permalipA beavatkozást megelőző két héten keresztül a dohányzás mellőzése javasolt a sebgyógyulás, regenerálódás érdekében. A műtét nem végezhető el, amennyiben a szájon seb, herpeszre utaló jelek, tünetek alakulnak ki.

A műtétről

Az ambuláns beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük. A szájzugok belső felszínén ejtet kis 2-3 mm-es metszésből a mérések alapján előre meghatározott szilikon implantátumnak a befogadó helyét az ajakban egy speciális eszközzel elkészítjük, majd ennek az eszköznek a segítségével az implantátumot az ajakba behúzzuk és pozícionáljuk. Ez a felső és alsó ajkakon egy időben elvégezhető. A kis sebeket felszívódó varratokkal zárjuk.

A műtét után

A beavatkozás napján otthonában fizikai kímélet, pihenés az ajkak hűtése javasolt. Egy héten keresztül a fekvés magas párnán indokolt a duzzanat csökkentése érdekében. Forró, fűszeres, darabos étel fogyasztása az első 2-3 napban kerülendő. Száját ne nyissa nagyra a seb feszülésének mentesítése érdekében, napjában többször mosson fogat. Egy hét után napjában többször tapintsa ki az implantátumot, a jó pozíció ellenőrzésére. Erős fizika terhelés két hétig kerülendő. A szájzugi sebeket naponta akár 2-3 alkalommal tisztítsa fertőtlenítő oldattal.

Lehetséges szövődmények

Bevérzés, sebfertőzés, sebszétválás, kóros hegképződés, az ajkak érzészavara, deformitása.

Plasztikai sebész

logo

Készüljön egészségesen a télre! Minden esztétikai műtét után Kiwisun bioszolárium bérletet kap ajándékba!
logo