Saját zsír feltöltések

Mikor?

A test bármely területén kialakulhatnak olyan fokú zavaró, veleszületett, vagy szerzett (pl.: baleset-zsírelhalás, műtét stb.) kontúrhiányok, amelyek korrekciót igényelnek. Az leginkább látható testrészünk az arcunk, amelyen kialakuló hiányok a legzavaróbbak. Az öregedés folyamán az arcbőr rugalmassága csökken, az arc teltséges enyhül, azok az arckarakterre jellemző kiemelkedések megszűnnek, az arc ellaposodik. Vagy baleset, műtét következtében az arc, vagy test bármely területén körülírt lágyrészhiányok alakulnak ki. A fenti estekben a hiányok megszűntethetőek, korrigálhatóak a páciens saját zsír visszatöltésével.

Műtétről

A korrekcióhoz szükséges saját zsírt, helyi vagy általános érzéstelenítésben, a test meghatározott területéről (deréktáj, alhas, combtő belső felszín) mikrozsír leszívási technikával nyerjük, a kívánt mennyiségben (10-50ml). Kis bőrmetszéseken keresztül, vékony szívókanülökkel vesszük az anyagot, amelyet ülepítés, vagy centrifugálás után szintén kanülök segítségével, a lágyrészhiányok közelében ejtett kis bőrmetszésen keresztül juttatunk be. Az adóterület és a befogadóterület kis bőrmetszéseinek zárása varratokkal nem szükséges.

Műtét után

A zsírszívás területén jegelés, kompressziós ruha viselete, szükség esetén általános fájdalomcsillapító szedése, fizikai kímélet javasolt. Maximális fizikai terhelés 4 hét után kezdhető meg. A sebeket víz néhány nap után érheti.

Lehetséges szövődmények

Bevérzés, duzzanat, mérsékelt fájdalom, aszimmetria, méretcsökkenés.

Plasztikai sebész

logo

Készüljön egészségesen a télre! Minden esztétikai műtét után Kiwisun bioszolárium bérletet kap ajándékba!
logo