[formget formcode='hFlb-212335/i' autoresize='true' height='485' tab='tabbed' tabtext='Contact Us' position='bottom' bgcolor='e54040']

A plasztikai sebészek Budapesten egyre népszerűbbek, egyre többen keresik fel őket, veszik igénybe szolgáltatásaikat. Ehhez a tendenciához az is hozzájárul, hogy ma már nemcsak a magyar lakosságot szépítik és fiatalítják a plasztikai sebészek Budapesten, hanem az azért a szolgáltatásért idelátogató külföldiek száma is egyre nő. A „fogászati turizmus” néven ismert jelenség már régóta jelen van Magyarországon, ennek a mintájára elkezdett kialakulni a „plasztikai sebészeti turizmus”. Ennek a fogalomnak az a lényege, hogy, az idelátogató külföldieket (főleg nyugat – európaiakat) már nem csak a Hortobágy, a Budai Vár és a Balaton vonz, (Persze egy részük ezeket a látványosságokat is szívesen meglátogatja mielőtt a sebészkés alá fekszik.) hanem a magyar plasztikai sebészetek. Ennek több oka is van. Az egyik az, hogy a magyar orvosokat nemcsak hazájukban ismerik el, hanem külföldön is jó hírük van. A másik szempont, ami miatt egyre növekszik azok száma, akik igénybe veszik a plasztikai sebészet turizmus előnyeit, az, hogy a magyar árak jóval szolidabbak, mint a nyugatiak. Ott akár a többszörösét is elkérhetik egy – egy operációért. A külföldieknek így még szállás és utazási költséggel együtt is megéri az, hogy idejöjjenek, így is jól járnak anyagilag. Ők Magyarországon baráti díjakért cserében színvonalas munkát kapnak.

A nagy kereslet magával hozza azt, hogy kínálat is lesz. Ezért egyre többen vannak a plasztikai sebészek Budapesten. De nemcsak a szakemberek száma nagy, hanem azt is el lehet mondani, hogy a legtöbb magyar plasztikai sebészet kimagaslóan színvonalas szolgáltatást nyújt, érdemes hozzájuk fordulni. Sokszor pont ezt okozza a problémát a leendő páciensnek, hiszen nem igen tudják eldönteni, hogy kihez menjenek. Ilyenkor az az ideális, ha az illető hölgynek (vagy akár úrnak) van olyan ismerőse, aki már átesett egy plasztikai műtéten, és tud orvost ajánlani. (Abban az esetben, ha elégedett az operáció eredményével, ellenkező esetben csak egy olyan nevet tud mondani, akit ki lehet zárni, így eggyel csökken a nagyszámú választások száma.) De sajnos nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben, pedig ma már nem ritka az, ha valaki ilyen műtéten esett át. Ha nincsen ilyen ismerős, akkor szerezni kell. Erre a legjobb terep az internet. A világháló tele van olyan fórumokkal, ahol fontos témákat beszélnek ki, így a plasztikai sebészek Budapesten is szóba kerül.

A jelenleg legsűrűbben látogatott helyek a következők:

nők lapja café: Ez a honlap az évtizedek óta megjelenő, népszerű Nők Lapjának az internetes változata. Fórumán főleg női témákról esik szó, így természetesen a plasztikai sebészekről is.

hoxa.hu: A weboldal mottója: „az életről és egyéb jóságokról” Ez is egy tipikus női portál, ahol minden téma, ami a legtöbb nőt érdekli. Így van itt szó fogyásról, gyermeknevelésről, fitneszről, divatról és természetesen a plasztikai sebészek is szóba kerülnek.

index.hu: a népszerű híroldalnak van fóruma is. Ez a terep inkább izzó politikai vitáiról híres, de akadnak itt más témák is, mint például a plasztikai sebészet.

gyakorikerdesek.hu: A lapon bárki felteheti kérdését és bárki megválaszolhatja azt. Itt azonban nem árt vigyázni, mert sokan csak viccelődni járnak fel, így nem biztos, hogy az érdeklődő komoly válaszokat kap kérdéseire.

Ezeken a fórumokon minden kérdésre választ lehet kapni, amit egy érdeklődő feltehet egy műtéten már átesett páciensnek. (Azonban azt ne feledje el, hogy ezeken a felületeken nemigen vannak orvosok, így szakmai kérdéseire a választ inkább a klinikák honlapjain keresse, illetve forduljon szakemberhez.)

Több szakasza is van egy műtétnek, amikor egy hölgynek tanácsra van szükség. Az első a döntés időszaka. Legtöbben már eljátszottak azzal a gondolattal, hogy plasztikai műtét segítségével nyerjék vissza fiatalságukat, vagy váljanak még szebbé. Ez egy életre szóló, komoly döntés, amit senki sem hoz meg kutyafuttában. Nem ritka, ha valaki évekig gondolkodik azon, hogy belevágjon-e. Ilyenkor jól esik meghallgatni egy tapasztaltabb ember véleményét, élményeit, aki elmeséli, hogy mit kapott a műtéttől, hogyan változott meg utána az élete. Ezek az élmények döntő jelentőségűek lehetnek a választásban. Ha a leendő páciens részletesebb beszámolót szeretne hallani, akkor érdemes a témáról szóló blogokat olvasni. Egy ilyen internetes naplóban a páciens beszámol a műtétje minden részleteiről. Így teljes képet lehet kapni a műtét menetéről, – a páciens szemszögéből – a gyógyulási időszakról, és az orvos kiválasztásában is sokat segítenek a blogok. Az operáló sebész mindig főszereplője a netes naplóknak, így ebben a témában is kaphatunk tanácsot, ha olvasgatjuk őket.

De nemcsak abban tudnak a fórumok segítséget nyújtani, hogy érdemes-e belevágni egy műtétbe, hanem az egyik legfontosabb kérdésben is: melyik orvosra bízhatom rá magamat? Kit érdemes választani a plasztikai sebészek Budapesten található lehetőségei közül? Bizony ez egy nehéz döntés, főleg, mert a páciens komoly dolgot bíz rá a sebészre: teste szépségét és egészségét. Egy elrontott műtétnek beláthatatlanok lehetnek a következményei. Ezek közül csak egy az, hogy az esetleges rekonstrukciós műtét gyakran többe kerül, mint az eredeti operáció. Sokkal nagyobb az a gond, hogy egy elrontott operációnak egészségügyi kockázata is van. Szintén súlyos gond az is, hogy a páciens úgy fogja érezni, hogy bezárták egy olyan testbe, amit nem tud elviselni. Ez szorongásokkal jár, ami akár szociális elszigetelődéshez is vezethet. Ezért a sebészt nagyon jól meg kell választani. Ezeken a fórumokon nagyon sokszor szóba jön az operáló orvos, itt szoktak a hölgyek orvost ajánlgatni egymásnak. Sokszor egy – egy sebésznek külön topik nyílik, ahol a fórumozók „kibeszélik” őt. Az sem ritka, ha privát üzenetben keresi meg az egyik fórumozó a másikat, hogy tanácsot kérjen egy adott sebésszel kapcsolatban.

Azonban az itt kapott információkat nem árt, ha a leendő páciens leellenőrzi a saját szemével. Ez a plasztikai sebészetek honlapján tudja megtenni. Meg merem kockáztatni, hogy ma már nincsen olyan klinika, aminek ne volna weboldala. És mindegyik honlapon megtalálhatók olyan fotók, amik a sebészek referenciamunkáit mutatják be. (Azonban egyet tartson mindig szem előtt, amikor ezeket a képeket nézegeti: ez nem egy katalógus, Önnek soha nem lesz pontosan olyan melle, orra stb., mint a képen lévő páciensnek. Ennek az az oka, hogy a műtét eredményét mindig befolyásolja a páciens szervezetének egyedi jellemzői. Viszont tökéletesen megmutatják, hogy az adott sebész mennyire ügyes és jó ízlésű, milyen színvonalú munka várható el tőle.) Ezek a fotóknak a legtöbbje több kép is, hiszen bemutatják a műtött testrész a beavatkozás előtt és utána is. Így látható lesz a legfontosabb: a változás. Ezek a képek nem hazudnak, ők mondanak legtöbbet a klinikán folyó munka színvonaláról, leplezetlenül mutatják be, hogy kik a jó plasztikai sebészek Budapesten.

Plasztikai sebész

logo

Készüljön egészségesen a télre! Minden esztétikai műtét után Kiwisun bioszolárium bérletet kap ajándékba!
logo