Mellkisebbítés

Mikor?

A megnagyobbodott mellek tömegüknél fogva folyamatos húzást gyakorolnak az emlő bőrére, az emlő állományát átszövő tartóvázra, bizonyos esetben az egész felső testfélre, a vállakra, a gerincre, akár mozgásszervi panaszokat is okozva ezáltal. Ez lehet alkati adottság, de előfordulhat az is, hogy a szülés, szoptatás alatt megnőtt mellek a szoptatás befejezését követően nem veszik fel az eredeti méretüket, sőt ismeretlen okok miatt még tovább nőhetnek. Az ilyen mértékben megnagyobbodott mellek a melltartó viseletét megnehezítik, mozgásszervi problémákat okoznak, megnehezítve a hölgyek mindennapi életét.

A képen látható felületi benyomódások a speciális melltartó nyomai!

A műtétről

A mellfelvarrásnál említett műtéti technikákat alkalmazhatjuk, de a műtét időtartama lehet akár 2,5-3 óra is, hiszen a mell megformázása, felvarrása előtt a mell állományának meghatározott területéből eltávolítást végzünk a műtét előtti tervezéskor meghatározott mennyiségben. Ez néhány grammtól terjedhet mellenként egészen 1000-1200 grammig is. A méretcsökkentő műtét során leggyakrabban a fordított „T” alakú sebet visszahagyó technikát alkalmazzuk, hiszen a mell megereszkedése olyan fokú szokott lenni, hogy a bőrfölösleg eltávolítása ezzel a módszerrel kivitelezhető a legtökéletesebben. Természetesen más műtéti típussal is meg lehet oldani, de csak meghatározott, kivételes esetekben.

A műtét után

A beavatkozást követően a kórházban egy vagy két éjszakát kell eltölteni. A mellek feszülése természetes jelenség a műtét utáni korai periódusban, mérsékelt-közepes fájdalommal, ami általános fájdalomcsillapítóval, jegeléssel csökkenthető, megszüntethető. A duzzanat, esetleg a bőr alatti bevérzések spontán megszűnnek. A műtét után felhelyezett kompressziós melltartó viselete 4 hétig javasolt. Varratszedés két héttel a műtét után, ekkor a sebeket már víz is érheti.

Lehetséges szövődmények

A műtét jellegéből adódóan a mellfelvarrással csaknem azonosak, de a szövődmény kialakulásának esélye nagyobb. Sebfertőzés, sebszétválás, állomány elhalása, a bimbó-bimbóudvar keringészavarából adódó elhalás, beidegzési zavar, a mell deformitása.

Plasztikai sebész

logo

Készüljön egészségesen a télre! Minden esztétikai műtét után Kiwisun bioszolárium bérletet kap ajándékba!
logo