Botox-kezelés

Hatásmehanizmus

Az idő múlásával az emberi szervezet különböző változásokon megy keresztül. Az öregedési folyamat következtében a szövetek rugalmassága, így például a testet fedő bőr feszessége is fokozatosan csökken. Ennek eredményeként a bőr testszerte megereszkedik, ráncok alakulnak ki, a meglévők elmélyülnek. Az arc mimikai izmai által létrehozott ráncok kezelésének egyik nem sebészi (szike) módszere a Botox-kezelés, amely az izmok működésének átmeneti blokkolásával fejti ki hatását. Ez az anyag a Clostridium botulinum baktériumból nyert „A” típusú toxin, amelynek higított oldatát az izomba juttatva az ideg-izom közötti ingerületátvivő anyag felszabadulását gátolja. A hatását 1-3 nap alatt fejti ki, egy hét után éri el maximumát, és 3-6 hónapon keresztül tartja meg. Az oldatot injekciós technikával juttatjuk be az adott izomcsoportba.

[wds id=”17″]

Mit kezelhetünk

A Botox esztétikai céllal a szemöldökök közötti függőleges és ferde, „szigorú”; a homlok haránt irányú; a szemek körüli szarkaláb; az alsó szemhéj; a felső és alsó ajak körüli; az áll haránt irányú ráncainak és a nyak függőleges redőinek kezelésére alkalmazható.

Hogyan?

A kezelést a bőr felszíni fertőtlenítése után végezzük el úgy, hogy a bőrön a beadás helyeit kijelöljük, majd ezeken a pontokon a területtől függően a Botox higított oldatát meghatározott mennyiségben, vékony injekciós tű segítségével juttatjuk az adott izomcsoportba. A kezelés 10-20 percig tart. A kezelés kiegészíthető egyéb ránctalanító módszerrel.
 

Lehetséges szövődmények

Helyi bőrpír, duzzanat, bevérzés (az injekció miatt); átmeneti fejfájás, szemhéjlógás, aszimmetrikus arc, arcfájdalom, helyi zsibbadásérzés, hányinger, szédülés, influenzaszerű tünetek, erőtlenség, láz, viszketés, fényérzékenység, látászavar, nyugtalanság, szájszárazság.

Nem alkalmazható

Terhesség idején, szoptatós kismamáknál, 12 éves kor alatt, ideg-izom ingerületátviteli betegségben szenvedőknél (myasthenia gravis, Eaton Lambert szindróma), túlérzékenység áll fenn a toxinnal szemben. Nem alkalmazható továbbá egyéb súlyos betegségben szenvedők körében. Nem ajánlott 18 éves kor alatt és 65 éves kor fölött, vagy az ideg-izom ingerületátvitelt befolyásoló gyógyszerek szedésekor.

Plasztikai sebész

logo

Készüljön egészségesen a télre! Minden esztétikai műtét után Kiwisun bioszolárium bérletet kap ajándékba!
logo