Ajakfeltöltés

Mikor?

A telt, szép ívű ajkak a nőiesség egyik alapvető szimbólumának számítanak. A hölgyek ennek elérése érdekében rúzzsal hangsúlyozzák, vastagítják, a kontúrját tetováltatják. Az ajkak lehetnek veleszületetten vékonyak, de az idő múlásával az arcon kialakuló egyéb öregedési jelekkel együtt elvékonyodhatnak, főképpen a felső ajkak.
Az ajak formálására, teltségének fokozására, vastagítására alkalmazható egyik módszer a ráncfeltöltéshez hasonlóan töltőanyag használata. Az ajak területe az egyéb bőrterülethez képest érzékenyebb, így a töltés kapcsán kialakuló egyéb jelek erőteljesebbek lehetnek (duzzanat, bevérzés). Nagyon fontos szempont a töltőanyag megválasztása: felszívódó és nem felszívódó (permanens) anyagok állnak rendelkezésünkre. A ránc és kontúrhiányok fejezetben részletesen említett hialuronsav és kálcium-hidroxilapatit alapú töltőanyagok biztonságosak, mivel ezek az anyagok a szervezet szöveteinek saját anyagai. Hátrányuk azonban az, hogy idővel felszívódnak, így a kezelés ismétlése válhat szükségessé. Előnyük viszont, hogy szöveti reakciót nem váltanak ki, körülírt csomók nem alakulnak ki az anyag körül. Allergia teszt a kezelés előtt nem szükséges.
 

Akalfeltöltés

A beavatkozásról

A beavatkozást helyi érzéstelenítésben végezzük, időtartama 15-20 perc. A feltöltéssel az ajakszél formáját alakítjuk ki, és ajak teltségét növeljük. A töltőanyag bejuttatása után enyhe masszírozással az anyagot egyenletesen eloszlatjuk, a széleket megformázzuk. A beavatkozás után a töltőanyag mennyiségén felül a szúrás következtében kialakuló duzzanat is hozzájárul az ajak méretének változásához. Ez utóbbi 1-2 napon belül jelentősen mérséklődik, sőt, a folyamatot hűtéssel, jegeléssel felgyorsíthatjuk. 1-2 héttel a beavatkozás után ismételt vizsgálat történik, amikor is a további töltés szükségességét határozzuk meg. A kezelés eredménye azonnal látható. Előfordulhat, hogy fél-egy év után a beavatkozást a jobb eredmény elérése érdekében ismételni kell.
A kezelés ellenjavallatai: igen rossz általános állapot, immunbetegség, ismert allergia az anyaggal szemben.

A beavatkozás után

A feltöltést követően az ajkakon mérsékelt fájdalom, átmeneti duzzanat, esetleg bevérzés alakulhat ki, amelyek spontán eltűnnek. Javasolt az ajkak hűtése, jegelése, ami a fenti tünetek megszűnését gyorsíthatja.

Lehetséges szövődmények

A jól megválasztott töltőanyag szakszerű beadása után szövődmény nem alakulhat ki.

Plasztikai sebész

logo

Készüljön egészségesen a télre! Minden esztétikai műtét után Kiwisun bioszolárium bérletet kap ajándékba!
logo